Lesrooster

Workshops en activiteiten 2019 najaar 

WORKSHOP HANGMATYOGA

20 oktober

hangen

Ervaar in 2 uur de mogelijkheden van de hangmatyoga ook wel aerial yoga genoemd. Hangmat yoga ook wel aerialyoga, yogaswing of antigravity genoemd is een fantastische ervaring voor iedereen die van bewegen en yoga houdt.  Het is op een speelse manier werken met de zwaartekracht, terwijl het ook heel licht aanvoelt. Het is zowel ontspanning als een krachtige training. De hangmat zorgt ervoor dat yogahoudingen (asana’s) zoals hoofd- en schouderstand ondersteund kunnen worden. Hangmatyoga geeft ruimte in je wervelkolom en haalt spanning weg uit nek en schouders. Wegzinkend en schommelend kom je aan het einde van de workshop in je hangmat helemaal tot rust. Trek niet al te losse kleding aan en draag bijvoorbeeld een yogalegging. Bescherm je oksels met mouwen. Laat sieraden (scherpe loshangende dingen) thuis. Voor de rest hoef je niks mee te brengen.

Opgeven door email te sturen naar info@sasana.nl of bel/whatsapp 06 18353087

Datum: 2019 zondag 26 mei

Tijd: van 11:00 tot 13:00 uur

Kosten: € 26,50

Locatie: Sasanayoga Stationsweg 60 in Ede

Opgeven door email te sturen naar info@sasana.nl of bel/whatsapp 06 18353087


Nieuw in Ede is de Bungee moves!

Bewegen aan een Bungee-koord

bungee-moves-2

Datum:

Tijd: van  uur en daarna uitrusten en gemasseerd worden in de hangmat tot  uur.

Kosten: € 18,00

Locatie: Sasanayoga Stationsweg 60 in Ede

Opgeven door email te sturen naar info@sasana.nl of bel/whatsapp 06 18353087


Lazy sunday

Zondag  27 oktober 13.30-16.00 uur

biologisch oogkussentje
biologisch oogkussentje

Lazy Sundag is een mooi moment voor ontspanning en meditatie. Maak je eigen relax oogkussentje met stof waar je al heel lang iets van wilde maken of maak keuze uit de stoffen van Saskia. Nadat je jouw eigen oogkussen gevuld hebt met heerlijk geurende kruiden, kun je er meteen gebruik van maken tijdens de Yoga Nidra Sessie en we sluiten af met een klankconcert.Heerlijk liggend op een zachte futon matras, onder een warme deken en jouw eigen Relax kussentje op je ogen, neemt Saskia jou mee naar een diepe ontspanning tijdens de Yoga Nidra Sessie (Yogi Slaap).We sluiten af met een kopje thee en wat lekkers.

Datum: Zondag  27 oktober 2019

Tijd: 13.30 – 16.00 uur

Kosten: € 26,50 incl drinks & bites

Locatie: Ede Stationsweg 60 Ede

Opgeven door email te sturen naar info@sasana.nl of bel/whatsapp 06 18353087


Nidra yoga

mudra

Elke maand wordt er een training  Nidra gegeven op de vrijdagavond.

Yoga Nidra werd rond 1965 voor het eerst aan de westerse wereld (vrij)gegeven door Swami Satyananda Saraswati.  De meditatieve techniek van Yoga Nidra wordt echter al beschreven in de oude yogateksten. Yoga Nidra wordt ook wel ‘slaap van de yogi’s’ genoemd. Yoga Nidra is de naam van de oefening, maar ook de naam van de toestand van de geest bij beoefening ervan. Bij deze techniek is de geestestoestand van de deelnemer tussen waken en dromen in. Alleen voelen en luisteren blijven actief, zodat de overige zintuigen zich terugtrekken. Yoga Nidra is een meditatie techniek, in liggende houding  waarbij we dieper in het bewustzijn komen en ontspannen. De voordelen en de positieve effecten zijn talloos: zo zou de beoefening voor een paar uur slaap staan en het is een goede training voor mensen met slaapproblemen. Het laad je meteen op en het ontspant. Eerst worden er een aantal lichte yogaoefeningen (Asana’s) of een kleine serie gedaan. Daarna ga je zo comfortabel mogelijk liggen op de rug. Vanaf dat moment hoef je niets meer te doen. Je neemt je alleen maar voor om de aandacht bij de stem van de docent te houden en stil te blijven liggen. Na afloop wordt er (in stilte) thee gedronken.

Data’s op de vrijdagavond: 13 september, 11 oktober, 15 november, 13 december.Tijd: van 19:00 tot 20:00 uur

Data’s op de zondagochtend: 20 oktober, 3 november.Tijd: van 11:00 tot 12:00 uur

Kosten: €10,00 losse les  en voor deelnemers met lessenkaart is het 1 stempel (incl. drinks & Bite )

Locatie: Sasanayoga Stationsweg 60 in Ede


Praktijk gesloten:  Week 43 van 21 t/m 25 oktober 2019